Kotojärven hoitokalastus täydessä vauhdissa

Pitkään suunniteltu hoitokalastus Kotojärven tilan kohentamiseksi on vihdoinkin saatu käyntiin. Maanantaina 15. elokuuta kävimme Kinnusen Karin vuokraveneellä asentamassa suurrysän Kotojärvelle lähelle poistopatoa. Keskiviikkona 17.8. suoritettiin ensimmäinen tyhjennys, jonka saaliina oli noin 30 kg kalaa. Valtaosa saaliista oli eri kokoisia lahnoja. Lisäksi pyttyihin kertyi särkiä, ruutanoita sekä ahvenia. pieniä kuhanpoikasiakin rysässä oli, jotka toki päästettiin takaisin kasvamaan Kotojärveen.

Vene ja rysä lähtökuolissa
Vene ja rysä lähtökuopissa
Miehistö kyydissä
Miehistö kyydissä

Rysä on koettu nyt kuluneen viikon aikana kolme kertaa ja yhteensä kalaa on Kinnusen ohjeiden mukaisesti poistettu jo lähes 100 kg. Hoitokalastuksen tavoite tälle vuodelle on keventää Kotojärven kalakantaa maximissaan 500 kilolla, jottei kalakannassa tapahdu muutosta liian radikaalisti.  Jos saalismäärät pysyvät samanlaisina, tavoite hoitokalastukselle saavutetaan neljässä viikossa.

Rysämiehet puuhissa
Rysämiehet puuhissa
Saalista nousee
Saalista nousee
Kalasaalis
Kalasaalis

WP_20160819_20_22_13_Pro_LI (2)_1280x720

Ylläolevaa kuvaa klikkaamalla pääset näkemään videokuvaa rysän tyhjennyksestä

Mukaan mahtuu myös vielä innokkaita ”kalamiehiä tai -naisia”, jotka haluavat olla mukana Kotojärven kunnostustalkoissa. Kalasaalis on joka kerralla ainakin taattu. Ilmoittautua mukaan remmiin voi Petri Vehmakselle 050-3574112 tai peevelmu(at)gmail.com

Jätä kommentti