Kalajutut

ERÄÄN KALASTAJAN KALAJUTTU 2015
Laskin pari verkkoa 30.5.2015 ja koin ne seuraavana päivänä. Vanhassa verkossa silmäkoko oli 40 ja uudessa 50 mm. Harmi, ettei minulla ollut mukana kalakaveria, sillä sitä olisi nyt tarvittu verkojen nostamiseen ja kantamiseen. Saaliiksi sain nimittäin 64 lahnaa. Suurimmat olivat (2,7), (2,25), (1,95), (1,75), (1,55) ja 1,5 kg. Yhteispaino oli 33,5 kg. Kyllä meni tunteja, kun verkkoja selvitin. Kuvassa näkyvä möykky on haavi ja verkko täynnä lahnoja.
lahnaaverkossa
Kolme suurinta pakastin myöhempää savustusta varten, seuraavista tein herkullisia lahnapullia ja suurin osa meni kompostiin. Kyllä kompostori kävi kuumana monta päivää. Kokeeksi panin avokompostiinkin muutaman kalan, mutta kyllä joku ne sieltä löysi. Ilmeisesti supikoira pisti ne suuhunsa muutaman päivän kypsymisen jälkeeen. Nyt vain ihmettelen, missä olivat muut kalalajit.

Ei muuta kuin kalastamaan. Riittänee lahnoja muillekin.
Alla on yksi lahna 28.6. savustettuna ja hyvää oli.
savulahna

Vuoden 2013 kalajuttuja

Suuria kaloja tuli  entistä runsaammin. Vuonna 2013 raportoiduista kaloista suurin kuha painoi 9 kg, hauki 7,5 kg ja ahven 250 g. Yksi kalastaja teki pikkulahnoista kalapullia ja hyviä olivat.

Myös isoja ruutanoita mahtui isonieluisiin katiskoihin – parhaimmillaan viisikin körmyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saalisraportointi oli vähäistä.  Roskakalan poistoa ei tehty  viime vuonna aktiivisesti, kuten ei edellisenäkään vuonna.  Rapusaaliit jäivät edellistä vuotta huonommiksi.

 

Jätä kommentti

Tervetuloa seuraamaan Kotojärven tapahtumia